Zangfeest programma 2022

Geen Zangfeest zonder samenzang en dus staan er naar goede gewoonte heel wat samenzang liederen op het programma. Het programma biedt klassieke samenzangliederen, volksliedjes, moderne kleinkunst, intieme liedjes, strijdliederen – kortom, een staalkaart van wat Vlaanderen aan liedkunst heeft voortgebracht. De Vlaamse liederschat is uitgebreid, en eigenlijk past ieder lied dat door een Vlaming is geschreven en in groep kan worden gezongen op een zangfeest.

Kinder- en gezinstribune

Het Zangfeest is de laatste jaren zo boeiend en afwisselend geworden dat meer en meer ouders het echt zonde vinden hun kinderen naar de kinderanimatie te sturen, temeer omdat dit een zeldzame gelegenheid is om nog eens samen met het gezin te zingen. Dit kunnen we alleen maar toejuichen en daarom hebben we het anders aangepakt. Om te beginnen wordt een volledige tribune gereserveerd voor gezinnen met kinderen. Het is niet alleen gezelliger om samen met en naast andere gezinnen te zingen, zeker ook voor de kinderen. De tribune bevindt zich bovendien net naast de kinderopvang.

U heeft dus opnieuw de keuze. U kan uw kinderen bij het binnenkomen inschrijven voor de kinderopvang en hen daar heel het Zangfeest met een gerust gemoed achterlaten in de hand van ervaren animatoren of u neemt uw kinderen mee in de zaal om te zingen. Wanneer ze toch even iets anders willen doen, kunnen ze tussendoor naar de kinderopvang vlakbij. Daar kunnen ze tekenen, knutselen, spelletjes spelen, film kijken of zich uitleven in het springkasteel. Op elk moment kunnen ze afgehaald worden om opnieuw een stukje Zangfeest mee te pikken. Op die manier moet het Zangfeest een gezellige uitstap worden voor het hele gezin. Net als vorige jaren genieten kinderen en jongeren tot 18 jaar een sterk verminderd tarief, zitplaats in de zaal en/of kinderopvang inbegrepen.

De kans is groot dat de Lotto Arena ook dit jaar te klein zal zijn. Bestel daarom tijdig uw kaarten en breng vrienden en familie mee om samen in verbondenheid onze liederenschat te zingen en onze identiteit uit te dragen.