Historiek Zangfeest

82 Zangfeesten tussen 1933 en 2019: ieder jaar hét moment waar de Vlamingen naar uitkeken om samen te zingen, samen de eigen cultuur uit te dragen, maar ook samen met luide stem de Vlaamse eisen kracht bij te zetten. Het Zangfeest is in die vele jaren sterk geëvolueerd, maar de kern blijft nog altijd hetzelfde: liederen zingen, een overtuiging uiten, genieten van een unieke brok cultuur. De eisen zijn gelukkig niet meer dezelfde als in 1933, en ook het programma heeft in de loop der jaren wel wat verandering ondergaan. We knopen onze gekoesterde traditie vast aan moderne liederen, moderne dans, aan een zangfeest dat de hedendaagse Vlaamse Beweger kan aanspreken.

Maar laat ons duidelijk zijn: ons uitgangspunt blijft hetzelfde: het zangfeest is een oproep aan alle Vlaamse politici, academici, ondernemers, kunstenaars, studenten, arbeiders, kortom, aan alle Vlaamse burgers om met zijn allen de schouders te zetten onder een vrij en onafhankelijk Vlaanderen.

Op naar de 100

De toekomst van het Zangfeest ziet er mooi uit. Het aantal aanwezigen stijgt jaar na jaar. Hierbij ook telkens heel wat jonge mensen die niet langer te beroerd zijn om zich complexloos te uiten als Vlaming. We kijken dus vol vertrouwen uit naar de 83e editie in een tot de nok gevulde Lotto Arena met vanaf de eerste noot een unieke sfeer van samenhorigheid. De regieploeg heeft er opnieuw een mooi en strijdbaar Zangfeest van gemaakt waar het publiek zich de longen uit het lijf kan zingen en de batterijen opladen.